PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

Drumul oaselor (1980)


In regia lui Doru Nastase dupa scenariul scris de Eugen Barbu pentru sotia sa Magda Barbu si N. Paul Mihail continua seria cu Margelatu cand un grup al “Fratiei” pasoptiste preia o comoara a lui Tudor din Vladimiri pentru a o schimba pe arme, la Brasov, in lupta cu arnautii si cu propriile lor tentatii. Margelatu, un personaj enigmatic, “cavaler al norocului” venit de niciunde, jumatate haiduc, jumatate revolutionar de profesie temut de multi, ajuta rezistenta in lupta impotriva autoritatilor statului. Numai ca oamenii oranduirii sunt si ei cu ochii pe comoara… Cu o distributie remarcabila : Marga Barbu, Florin Piersic, Ernest Maftei, Ion Besoiu, Iurie Darie, Ion Marinescu, etc., filmul continua aventurile pline de curaj, palpitante presarate cu scene erotice in care dupa aventuri palpitante, doar Margelatu ajunge teafar la capatul Drumului oaselor…dar cum?
În primul film al seriei, „Drumul oaselor”, facem cunoştinţă cu justiţiarul Mărgelatu, unul dintre cei mai temuţi bărbaţi din Ţara Românească, întruchipat de Florin Piersic. Un personaj enigmatic, un „cavaler al norocului”, aşa cum este el numit, Mărgelatu apare de niciunde şi este de profesie haiduc şi revoluţionar.
Intriga filmului se declanşează în momentul în care este descoperită o comoară lăsată moştenire de Tudor Vladimirescu, care ulterior a fost ascunsă de un bătrân boier patriot sub albia unui râu. Bogăţiile devin astfel cauza tuturor aventurilor, a trădărilor şi a falselor iubiri în acest reuşit western românesc.
Un grup de luptători ai „Frăţiei” paşoptiste, din care face parte şi Mărgelatu, are nevoie de comoară pentru a cumpăra arme pe care să le folosească în mişcările Revoluţiei de la 1848. Ei pleacă la Braşov pentru a intra în posesia comorii, de unde trebuie să continue drumul spre Viena, unde speră să poată face schimbul. Pe drum, ei sunt interceptaţi de autorităţi, iar singurul care ajunge teafăr la capătul Drumului Oaselor este Mărgelatu.


Imagini Drumul Oaselor

Share

Comentariile sunt inchise.