PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

Filmul românesc la Espacio Niram din Madrid


Regizorul, scenaristul și actorul Geo Saizescu împreună cu actorul Sebastian Papaiani s-au întâlnit, duminică seara, cu intelectualii români de la Madrid, în Espacio Niram.

Intâlnirea celor două personalități ale filmului românesc cu publicul din Madrid a fost organizată de Gabriel Stancu, director al Clubului Filmului Românesc în colaborare cu artistul plastic Romeo Niram.

Invitații din România au discutat cu iubitorii de film madrileni despre valoarea școlii de teatru și cinematografie din România, evoluția filmului românesc și integrarea lui în spațiul european. La întâlnire, au fost prezenți Radu Cristian Nicolae, producator de film din România, directorul revistei Niram Art, Fabianni Belemuski, scriitorul Hector Martinez Sanz, artistul plastic Tudor Serbănescu, artistul plastic Bogdan Ater, criticul de arta și film, Lara Gala, actori, scriitori, artiști plastici și jurnalisti români și spanioli.

“Filmul românesc este bine promovat peste hotarele României”

“In ultimii ani, filmul românesc se afirmă tot mai mult la festivalurile europene și internaționale. Mi-a făcut mare plăcere să cunosc personal un regizor și un actor din România și mă bucur să văd că filmul romanesc este bine promovat peste hotarele României. Din nefericire, nu același lucru se poate spune despre teatru, literatură și artă plastică”, a declarat Hector Martinez Sanz, directorul revistei Madrid en Marco.

Geo Saizescu și Sebastian Papaiani se află în Spania în perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, în calitate de invitați ai celei de-a 3-a ediţii a Clubului Filmului Românesc la Madrid. In această săptămână sunt prezentate publicului din Spania filme românești, care s-au bucurat de mare succes, cum ar fi: Faust – Drumul Clipei (2009 – regia Laurenţiu Damian), Luna Verde (2010 – regia Alexa Visarion), Australia şi Circul Vesel (2010 – regia Claudiu Mitcu), Tache (2009 – regia Igor Cobileanski), Orient Express (2004 – regia Sergiu Nicolaescu), Păcala și Păcală se întoarce. In cadrul manifestarii, a fost prezentat în premieră filmul documentar Golgota Basarabiei, film lansat în Republica Moldova în urmă cu câteva zile.


Comunicat de presă transmis de Defeses Fine Arts PR Agency Reprezentant Espacio Niram Madrid
http://defesesfinearts.com/2010/11/encuentro-cinefilo-en-espacio-niram-de-madrid/
http://eventosespacioniram.espacioniram.com/2010/11/encuentro-con-geo-saizescu-y-sebastian-papaiani-cine-en-espacio-niram/

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea