PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

Premiera la Piatra Neamt – filme 3D la cinematograf


Primul-film-3D-la-Cinema-Dacia-Joi-10-martie-STAR-WARS“Razboiul stelelor” deschide seria proiectiilor 3D de la Cinema “Dacia Panoramic” din Piatra Neamt, difuzarea peliculelor tridimensionale fiind o premiera pentru orasul de la poalele Pietricicai. Odata cu inchiderea cinematografului “Patria” din Bucuresti, din cauza cladirii care are un grad ridicat de risc seismic, directorul Regiei Autonome a Distributiei si Exploatarii Filmelor “Romania Film” (RADEF) a hotarat ca intregul sistem pentru filmele 3D sa fie incredintat cinematografului din Piatra Neamt. “Domnul Adrian Mironescu, noul director al RADEF, a decis sa ne dea noua sistemul dupa ce a vazut cinematograful si ne-am cunoscut personal. Cred ca este cea mai buna veste pentru cinefilii pietreni, care, pana acum, erau nevoiti sa mearga la Bacau pentru a vedea un film 3D”, a declarat Victor Purice, directorul cinematografului Dacia Panoramic.

Cinematograful, inviat de campania “Salvam Dacia”

In ultima perioada, cinematograful din Piatra Neamt, unul dintre putinele cinematografe vechi care mai sunt inca functionale in Romania, s-a bucurat de atentia intregii tari si chiar a intregii lumi dupa aparitia filmului documentar “Cinema, mon amour”, care-l are in prim-plan pe directorul cinematografului, dar si datorita campaniei “Salvam Dacia” demarata de cativa adolescenti din oras, care au reusit sa atraga sponsorizari care au fost folosite pentru refacerea holului, a fatadei, pentru obtinerea unui nou proiector si a instalatiei de incalzire din sala de cinema. “Visele devin realitate cand sunt impartasite de mai multe persoane. Acest lucru s-a intamplat si in cazul nostru, iar cuvintele *Salvam Dacia* au fost rostite de multe persoane. Cinematograful Dacia a trait multe momente inedite in ultima perioada: festivaluri, premiere de film, sali arhipline si a beneficiat si de caldura de la panourile radiante montate. Nu in ultimul rand, sala de cinema a fost imbunatatita cu un sistem de sunet surround, videoproiector performant”, a adaugat Victor Purice.

Startul proiectiilor 3D il da filmul “Razboiul stelelor”, programat pentru astazi, 10 martie, de la ora 18.00, si va fi urmat in zilele de weekend de “Zootopia”. Incepand cu aceste proiectii, pretul unui bilet pentru un film 2D va fi de 10 lei, iar pentru un film 3D va fi de 15 lei. Ochelarii 3D vor fi inmanati la intrare si predati la iesire.

Andreea AMARIEI

“Visele devin realitate cand sunt impartasite de mai multe persoane” – Victor Purice, directorul Cinematografului Dacia Panoramic

Printre spectatori s-au aflat domnul Dragos Chitic, primarul municipiului Piatra Neamt si domnul ing. Adrian Mironescu, director general al R.A.D.E.F. RomaniaFilm

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea