PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil (2016)

Dincolo de zona de confort - Marina Abramovic în Brazilia

Celebra artistă Marina Abramović pleacă într-o călătorie mistică prin Brazilia, în căutarea vindecării spirituale, explorând graniţele dintre artă şi spiritualitate.
Marina Abramović a călătorit des în Brazilia încă de la finalul anilor 1980, unde a studiat formaţiuni geologice şi cristale, o sursă de inspiraţie în activitatea sa de artist. În acest film, merge şi mai departe: vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre, adesea tulburătoare, care-i vor alimenta procesul creativ. Paralel cu această călătorie, căutarea punctului de întâlnire dintre spiritualitate şi artă va duce la o altă călătorie, una personală, o introspecţie, prin experienţa durerii şi a amintirii.
Filmul a avut premiera la Festivalul de Film South by Southwest, unde a fost singura producţie străină nominalizată la categoria cel mai bun film documentar. A fost nominalizat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de film în Londra, Moscova şi Durban, dar şi la Sydney Underground Festival şi Biografilm Festival.
Un documentar despre călătoria în Brazilia a artistei de origine sârbă Marina Abramović.
Marina Abramović străbate Brazilia pentru a găsi vindecare personală şi inspiraţie artistică, experimentând ritualuri sacre şi vorbind deschis despre procesul de creaţie.
Are întâlniri emoţionante cu vraci şi înţelepţi din satele braziliene şi explorează limita dintre artă şi spiritualitate. Filmul surprinde momente din ritualul de vindecare al lui João de Deus, specialist în practici oculte din Abadiania, vindecări cu plante tămăduitoare în Chapada dos Veadeiros, ritualuri spirituale în templul Vale do Amanhecer din Brasilia, puterea sincretismului religios în Bahia, Ayahuasca în Chapada Diamantina, ritualuri şamanice în Curitiba şi energia cristalelor în Minas Gerais.
Călătoria aceasta va declanşa în artistă o altă călătorie, una paralelă, prin amintiri, durere şi experienţe din trecut.
O combinaţie de road movie şi thriller spiritual, documentarul propune o abordare inedită a procesului creativ al unuia dintre artiştii cei mai importanţi ai momentului.


Trailer The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea