PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

După ce a fost dotat cu cea mai modernă aparatură din ţară: Cinematograful „Patria” din Deva revine la viaţă


Bucurie mare pentru cinefilii din Deva. După mai mulţi ani în care Cinematograful „Patria” din municipiu a funcţionat în condiţii precare, a venit momentul în care deţine cea mai modernă aparatură de proiectare a filmelor din ţară. Vineri, 21 aprilie, pe ecranul din sala cinematografului a rulat primul film, „Furios şi iute 8”, în condiţiile noii tehnologii.
Administratorul cinematografului devean îşi propune ca în următorii ani, sala de proiecţie să fie din nou plină cu iubitori de filme, aşa cum a fost pe vremuri. Deşi acest lucru este dificil de realizat, dată fiind concurenţa din domeniu.
De ce ar alege pasionaţii de filme Cinematograful „Patria” în detrimentul celor din centrele comerciale? În primul rând, pentru diversitatea filmelor care vor rula pe ecranul sălii cinematografului devean. Administratorul unităţii, Traian Ilincari, dar şi conducerea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) ROMÂNIAFILM, prin vocea directorului economic Codrin-Doru Lungu, prezent la Deva la inaugurarea noii aparaturi, au promis că spectatorii vor avea parte de pelicule care nu rulează pe ecranele sălilor de cinema private, referindu-se la capodoperele regizorilor români şi europeni, premiate la concursuri internaţionale. În al doilea rând, pentru preţul biletului, care este la jumătate faţă de biletele vândute în sălile de cinema private. Şi, nu în ultimul rând, pentru continuarea unei tradiţii şi pentru sentimentele pe care le poţi trăi atunci când intri într-o sală de cinema autentică.
Aparatul cu care a fost dotat cinematograful din Deva este un proiector 4K de la Sony, fiind achiziţionat din fonduri de la RADEF ROMÂNIAFILM. Potrivit directorului economic al instituţiei, Codrin-Doru Lungu, este cel mai performant aparat pe care îl deţine un cinematograf de stat din ţară. Totodată, Traian Ilincari a afirmat că în maximum două luni, din încasări, va fi achiziţionat un ecran de tip 3D şi va fi amenajat un bufet în interiorul cinematografului. Printre spectatorii care au venit să vizioneze filmul proiectat cu noua aparatură s-a numărat viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareş. Acesta s-a arătat extrem de încântat de perspectiva pe care ar putea-o avea cinematograful din Deva, mai ales, că aşa cum ne-a mărturisit edilul, este „cinematograful copilăriei sale”. Filmul „Furios şi iute 8” a debutat în aplauzele spectatorilor, de toate vârstele, prezenţi în număr mare în sala cinematografului devean.
Sursa: Mesagerul Hunedorean

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea