PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

Iubeşte-mă …AMERICA! One Women ShowOameni dragi din Bănie, vă așteptăm pe 5 mai, la Cinema Patria din Craiova, unde la ora 19.00, „România Film” vă prezintă un eveniment inedit, un one woman show de excepţie, Iubeşte-mă …AMERICA! Timp de o oră, teatrul și filmul vă vor ține companie, și vă asigur, n-o să vă plictisiți nici o clipă.
Piesa este o comedie dramatică, o îngemănare între arta scenică şi filmică, în interpretarea fermecătoarei actriţe româno-canadiene Claudia Motea sub bagheta regizorală a maestrului AL.G.Croitoru.
Iubeşte-mă…AMERICA! este povestea fascinantă a unei actriţe din România, Stela, care proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, se lovește de o serie de obstacole, iar peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume, o să vă aducă zâmbetul pe buze, dar și o mică lacrimă în colțul ochiului.
Actriţa Claudia Motea prin disponibilitatea ei artistică atât pentru dramă, cât și pentru comedie, interpretează opt personaje de o mare frumuseţe şi complexitate, reuşind să îmbine cu succes, atât mijloacele de expresie filmică, cât și pe cele teatrale.
La sfârşitul spectacolului, publicul se va regăsi cu siguranţă în povestea Stelei , înţelegând de ce, în cronici , actriţa Claudia Motea este numită ”Giulietta Masina a zilelor noastre”.
Piesa a primit numeroase premii în Canada şi în România: Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru cea mai bună piesă scrisă, Premiul pentru cea mai bună producţie, Premiul de Popularitate (Canada) şi Trofeul Hyperion (România).
Recent, piesa a avut premiera la Teatrul Naţional Radiofonic, fiind inclusă în repertoriul acestuia şi urmează să fie prezentată într-un turneu naţional şi internaţional.
Vă aşteptăm cu drag pentru a avea o experienţă unică! Un spectacol de teatru-film, în incinta unui cinematograf, pe care nu trebuie s-o ratați!
Lume, lume, vino pe 5 mai, la Cinema Patria din Craiova, Stela alias Claudia Motea te așteaptă să intri cu ea într-o poveste emoționantă, pe care n-o s-o uiți mult timp de acum înainte!
Claudia Motea este o actriţă/dramaturg româno-canadiană. După absolvirea Facultății de Teatru a Universității Hyperion, la clasa maestrului Geo Saizescu, Claudia Motea este aleasă de marele regizor Silviu Purcărete în distribuția proiectului internaţional, Les Danaides. Cu acest spectacol a participat la cele mai prestigioase festivaluri de teatru din Europa, culminând cu reprezentaţii la ”Lincoln Center” din New York. Pe scena teatrului canadian, s-a impus ca actriţă şi dramaturg, câştigând importante premii pentru actorie şi dramaturgie. Debutul ei hollywoodian a fost anul trecut la The Magic Castle în showul de varietăţi The Big IF, unde a jucat alături de cunoscutul magician-actor Brandon Scott. „O actriţă cu entuziasm contagios şi cu un registru actoricesc de excepţie”, „ o luminoasă actriţă şi dramaturg, care se simte acasă în lumea Teatrului şi duce cu ea Arta Dramatică Românească oriunde în lume”…iată doar câteva pertinente aprecieri culese din cronicile scrise în America şi în Romania despre această actriţă/dramaturg, care insuflă spectatorului dorinţa de a fi alături de ea în acest one-woman show de excepţie, Iubeşte-mă…AMERICA!

AL.G. Croitoru este o personalitate marcantă a cinematografiei româneşti, regizor de film şi teatru, scenarist, poet, profesor de Arta Regiei de Film şi Televiziune şi Arta Actorului de Film şi Televiziune la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion din Bucureşti, prodecan al Facultăţii de Arte, Universitatea Hyperion, membru al Academiei TIBERINA din Roma, al Uniunii Cineaştilor- UCIN şi al Comitetul Internaţional pentru Difuzarea Artelor şi Literelor prin Cinematograf –CIDALC, membru în Juriile Festivalurilor Internaţionale de Film de la Bruxelles şi Versailles. În cariera sa artistică a primit numeroase distincţii, printre care: Premiul CIDALC pentru cel mai bun film de folclor – Menton, Franţa, Trofeul MAURIZIO-Orvieto, Italia , Premiul VITTORIA ALATA acordat de Institutul de Studii Cinematografice – Florenţa, Italia, Premiul pentru calităţi artistice, Festivalul Karlovy Vary, Cehia, Premiul Special al Juriului , Festivalul Internaţional de Film-Roma, Italia, Premiul Special al Juriului , Festivalul Internaţional de Film-Montecatini, Italia, Premiul de Regie şi Marele Premiu la Festivalul de Teatru din Serbia, Medalia de Aur pentru activitatea culturală în teatru-film acordată de Comunitatea Românilor din Serbia. Volumul său de poeme De Dragoste, apărut la Editura Eminescu, a fost publicat în franceză, albaneză, maghiară, urmând să apară în viitorul apropiat şi în limbile engleză şi italiană.

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea