PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Anunt Licitatie Inchiriere Astra Brasov

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Masca de argint (1985)


Margelatu (Florin Piersic) si Buza de iepure (Szabolcs Cseh, cunoscut ca Szobi Ceh) trebuie sa recupereze aurul furat de la boierul Valcu (Marin Moraru) de actrita Agatha Slatineanu (Marga Barbu) si asa-zisul bancher Troianoff (Alexandru Repan). Sub anonimatul Mastii de argint, un personaj face dreptate si apara minele de aur ale tarii de concesiunea ceruta de Troianoff. Toti cred ca este vorba de Margelatu, insa lucrurile devin din ce in ce mai incurcate.
În cel de-al cincilea film al seriei, „Masca de argint”, apare un personaj nou, bancherul Troianov (Alexandru Repan). Acesta consideră că evenimentele politice arzătoare din Ţara Românească îl obligă să poposească un timp pe meleagurile ţării noastre. Numai că Troianov îi stârneşte curiozitatea lui Aga (Traian Stănescu), care o plăteşte pe Agatha Slătineanu, interpretată de Marga Barbu, să îl spioneze.
În timpul unei petreceri fastuoase date în cinstea bancherului are loc un conflict în care sunt împuşcaţi doi oameni. Asasinul pare a fi chiar Mărgelatu, deoarece criminalul poartă hainele haiducului, o pălărie identică cu cea a viteazului şi o mască de argint pe faţă.
Criminalul părăseşte sala de bal în forţă, răpindu-l pe boierul Vardala, unicul deţinător al unor mult-râvnite mine de aur. În timp ce îşi pregăteşte retragerea, „Mărgelatu”, mai împuşcă un om. Conflictul ajunge la urechile Agăi, care consideră că, pentru interesele sale, incidentul a picat numai bine, deoarece mascatul i-a judecat pe ceilalţi în numele „Frăţiei”, după cum a „tunat” străinul cu voce hotărâtă, în timpul atacului.
Numai că aproape nimeni nu este dispus să creadă acest lucru, fiind cunoscut faptul că Mărgelatu nu ar amesteca niciodată „Frăţia” într-o problemă personală şi nici ar omorî pe nimeni în numele societăţii. Cu toate acestea, membrii „Frăţiei” nu exclud posibilitatea ca Mărgelatu să-şi fi pierdut minţile, aşa că Rosetti apelează la trimisul său special pentru cazuri de genul acesta, locotenentul Devos, interpretat de George Motoi, care să clarifice situaţia.


Imagini Masca de argint

Share

Comentariile sunt inchise.