PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

The King’s Speech (2010)

Discursul Regelui

Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relaţia de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea şi Lionel Longue, un logoped mai puţin obişnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, şi, prin urmare, şi de teama de a apărea în public, George (Colin Firth) se vede nevoit să facă faţă îndatoririlor regale după ce fratele său abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl va ajuta să-şi articuleze gândurile în faţa naţiunii şi să conducă ţara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel (Geoffrey Rush), un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.

Este o cronica a problemelor de vorbire ale Regelui George VI, si incercarile sale de a scapa de ele, cu ajutorul terapeutului Lionel Logue.

* Nominalizat de 12 ori la premiile Oscar, din 2011, pentru cel mai bun film, regizor (Tom Hooper), actor (Colin Firth), actor secundar (Geoffrey Rush), actrita secundara (Helena Bonham Carter), scenariu original (David Seidler), imagine (Danny Cohen), montaj (Tariq Anwar), coloana sonora (Alexandre Desplat), scenografie, costume, si mixaj de sunet.

* Castigator al premiului Globul de Aur, in 2011, pentru cel mai bun actor – drama (Colin Firth).
Nominalizat la alte 6 categorii: cel mai bun film – drama, regizor (Tom Hooper), scenariu (David Seidler), actor secundar (Geoffrey Rush), actrita secundara (Helena Bonham Carter) si coloana sonora (Alexandre Desplat).


Trailer The King’s Speech

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea