PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

„Top Gun: Maverick” a devenit primul film al lui Tom Cruise cu încasări de peste 1 miliard de dolari


„Top Gun: Maverick”, continuarea celebrului film „Top Gun” din 1986, în care Tom Cruise reia rolul lui Pete „Maverick” Mitchell, a depășit pragul de 1 miliard de dolari în încasări la nivel global, potrivit studiourilor Paramount, relatează CNN.

„Maverick” este primul film din cariera de peste 40 de ani a lui Cruise care a atins pragul de 1 miliard de dolari. De asemenea, este al doilea film în topul celor mai mari încasări din istoria Paramount, după „Titanic”, lansat în 1997.

„Maverick” a obținut un record de încasări din primul weekend de la lansare, iar ritmul nu a încetinit prea mult de atunci.

„Este rar să obținem acest tip special de alchimie care creează un adevărat film-eveniment și am fost absolut uimiți de răspunsul global”, a declarat Brian Robbins, președintele și CEO-ul Paramount Pictures, într-un comunicat.

„Maverick” s-a bucurat de o reacție pozitivă de la cei care au văzut filmul, mai ales din partea cumpărătorilor de bilete cu vârsta peste 35 de an. Acest lucru este remarcabil, deoarece acest grup demografic a fost mai reticent să se întoarcă în cinematografe după izbucnirea pandemiei COVID.

De asemenea, este al doilea film de la debutul pandemiei cu încasări globale de 1 miliard de dolari, după „Spider-Man: No Way Home”.

„Să ajungi în clubul de 1 miliard de dolari este o realizare monumentală pentru orice film”, a spus Paul Dergarabedian, analist media senior la Comscor, (SCOR) pentru CNN Business.

„Dar faptul că „Top Gun: Maverick” a ajuns la 1 miliard de dolari în timpul pandemiei este deosebit. A fost filmul perfect la momentul perfect, pentru că a mizat pe una dintre ultimele vedete de cinema de la Hollywood, într-un film care a plăcut din toate punctele de vedere, tuturor catgoriilor de public din întreaga lume”, a adăugat el.

Criticii au lăudat de asemenea filmul în care Maverick se întoarce pentru a învăța un nou set de piloți cum să își asume o misiune imposibilă. „Top Gun: Maverick” are un scor aproape perfect de 97% pe site-ul de recenzii Rotten Tomatoes.

Până acum, „Maverick” are încasări de peste 520 de milioane de dolari în SUA și de peste 468 de milioane de dolari în străinătate. Este al 50-lea film din istorie care a câștigat peste 1 miliard de dolari la box office-ul global, fără a ține cont de inflație.

În weekend, „Maverick” a ocupat locul 2 în box office-ul din SUA, cu încasări de 29,6 milioane de dolari. Pe primul loc a fost filmul muzical „Elvis”, cu Austin Butler și Tom Hanks în rolurile principale, care a avut încasări de 31,1 milioane de dolari în America de Nord.

Sursa: Digi24

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea