PLAN REORGANIZARE RADEF

ANUNT vanzare imobil si teren Sos Straulesti 3-5 Bucuresti!

Vanzare Imobil Bacau - Vanzare Imobil Timis

Declaraţia de aderare la Strategia Naţională Anticorupţie 2021-2025

Anunt licitatie 17 apr 2024 - inchirieri Bucuresti, Azuga, Orsova, Slatina, Alba Iulia

Sala de cinema ”Adrian Pintea”, inaugurată oficial.


inaugurare-cinema-dacia-oct-16Sala de cinema ”Adrian Pintea” a Centrului Cultural Dacia de pe Bd. Decebal din Bistrița, aflat în administrarea Centrului Județean pentru Cultură, a fost inaugurată. La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, cunoscutul actor Dorel Vișan, directorul general al RADEF RomâniaFilm, Adrian Mironescu, Marinel Pașcu – membru în CA al RADEF RomâniaFilm, prefectul Ovidiu Frenț, vicepreședinții CJ Alexandru Pugna și Ioan Țintean.
Radu Moldovan: ”Marcăm în mod festiv un proiect extrem de așteptat de către cetățeni, la care lucrăm de ceva timp. Din păcate, încurcăturile birocratice au prelungit investiția, dar am ajuns la final și avem o sală de cinema de calitate, unde în condiții foarte bune se vor vedea filme. Iubitorii de film vor putea viziona cele mai bune filme în timp util. Vom avea în permanență producții de foarte bună calitate, care sunt pe piață, în urma parteneriatului cu RADEF. Vrem să fim un model de succes și prin acest lucru”.

Adrian Mironescu: ”Este o sală foarte frumoasă. RomâniaFilm a trecut prin momente grele de-a lungul anilor. Conduc această regie de mai puțin de un an, când am venit toată lumea cânta prohodul. La Bistrița este un proiect generos, care nu mai există în România la ora actuală, un proiect între o regie condamnată de statul român de 25 de ani și alții la dispariție, și autoritatea județeană de aici. Datorită domnului Radu Moldovan, am reușit să revigorăm ceva ce părea mort. E un exemplu pentru România. Acest proiect nu va avea soarta numeroaselor încercări din întreaga țară care s-au soldat cu eșecuri grave. Am ajuns ca de la 600 și ceva de cinematografe, cât a moștenit RomâniaFilm, să nu mai existe decât 15 cinematografe care funcționează în România. Datorită voinței politice și administrative dăm un exemplu de aici din Bistrița pentru toate municipiile reședință de județ. Este un exemplu viu că se poate, cu o sală minunată. S-a creat falsa idee că pe unde apar mallurile cinematografele trebuie să dipară. Nu este adevărat, nu trebuie să dispară. Ce s-a întâmplat în România, un eșec, nu este ceva inevitabil. Se pot face lucruri minunate și unul dintre ele este acesta. Bistrițenii vor avea un loc de cultură excepțional, vă garantez că va fi un succes, românii sunt dornici să participe la actul de cultură”.

Dorel Vișan: ”Este un lucru minunat ce s-a făcut aici, unde s-a lucrat prin răsturnare. În toată țara se închid sălile de cinema, aici le deschideți. Este într-adevăr ceva deosebit”.

Invitații au urmărit, în premieră, proiecția filmului ”Inferno” cu Tom Hanks, regizat de laureatul premiului Oscar, Ron Howard. Filmul ”Inferno” este al treilea din franciza cinematografică de adaptări după romanele lui Dan Brown (”Codul lui Da Vinci”, ”Îngeri și demoni”). Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este din nou atras într-un mister aproape imposibil de dezlegat și într-o cursă contracronometru pentru salvarea întregii lumi.

Apoi, primul film care a rulat pentru publicul larg, cu casa închisă, a fost comedia românească #Selfie69.

Centrul Cultural Dacia a fost realizat cu 1,5 milioane de euro de la bugetul CJ prin modernizarea fostului cinematograf de pe Bd. Decebal din Bistrița. Centrul Cultural Dacia are o sală de cinema 3D care poartă numele ”Adrian Pintea”, o sală de spectacole care se numește ”Valeria Peter Predescu” și o sală de repetiții și evenimente. În hol și zona de acces funcționează o cafenea și un popcorn-bar.

Sursa: TimpOnline.ro

Share

Comenteaza

Spune-ti parerea